Spelend leren op Peutergroep De Gong

Onze school heeft in samenwerking met kinderopvangorganisatie DOK13 een concept ontwikkeld om haar peuters van 2 tot 4 jaar zowel opvang te bieden als spelenderwijs voor te bereiden op het basisonderwijs.

Uitdagende peuteropvang

In onze school is een speciaal voor peuters ingerichte ruimte waar de opvang plaatsvindt. De pedagogisch medewerkers stellen in samenwerking met school een uitdagend aanbod samen en bevorderen daarmee de doorgaande ontwikkelingslijn van het kind naar het basisonderwijs.

Dit gebeurt bijvoorbeeld door de structurele ontmoeting tussen peuters en kleuters, zowel binnen als buiten. Ook doen peuters regelmatig mee in groep 1 met de kleuters. Zo kan alvast worden kennisgemaakt met de juf en de kinderen uit groep 1. Tevens worden de thema’s van peuters en kleuters op elkaar afgestemd en wordt er op dezelfde wijze gewerkt met een vast dagritme en activiteitenkaarten waarmee groep 1 zich ook bezighoudt.

Drempelloos doorstromen naar groep 1

Onze peutergroep geeft uw kind op weg naar school een voorsprong omdat:

• Uw kind meer tijd heeft om te wennen in school;
  • De pedagogisch medewerkers en leerkrachten collega’s zijn waardoor er een optimale overdracht is;
  • Er een doorgaande lijn is in onze activiteiten waardoor uw kind zich optimaal kan ontwikkelen;
  • We samen met school inspelen op de behoefte van uw kind.

De peutergroep heeft ook praktische voordelen omdat:

• Hiermee de school haar eigen kinderopvang heeft;
  • Er één breng- en haalplek is voor alle kinderen uit een gezin;
  • Breng- en haaltijden van onderwijs en opvang zijn op elkaar afgestemd.

Wilt u meer lezen over de manier van werken in de peutergroep, lees dan ons pedagogisch werkplan

Komen kijken? Graag!

Maak hiervoor rechtstreeks een afspraak met de leidsters op 06-33379486. U kunt ook een afspraak maken met Sanne Veltman, locatieleider Kindcentrum PCBO de Gong voor een volledige rondleiding inclusief de peuteropvang op 055-5422293. Bel 06-50264881 voor vragen en verdere informatie over het inschrijven.
Direct inschrijven kan via:

Openingstijden en tarieven

Openingstijden

Maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 uur tot 13.00 of 14.30 uur en woensdag van 8.30 tot 12.30 uur. Gedurende 48 weken per jaar. De peutergroep is gesloten in week 2, 3 en 4 van de zomervakantie van de school en tussen Kerst en Nieuwjaar is de peutergroep gesloten.

Op deze dagen kunnen peuters ook gebruik maken van de voorschoolse opvang vanaf 07.15 uur.

Tarieven

Tarief 2018: €7,45 per uur per kind. Deze opvang komt in aanmerking van kinderopvangtoeslag (Belastingdienst). Kijk voor verdere informatie op: www.toeslagen.nl. Voor gezinnen waarvan de ouders niet allebei werken wordt een aangepast tarief gehanteerd: € 5,- per uur per kind.

Kom je proef spelen?

Maak een afspraak met Sanne Veltman, locatieleider Kindcentrum PCBO De Gong voor een volledige rondleiding inclusief de peuteropvang op 055 - 542 22 93.