De school

PCBO De Gong is op 1 augustus 2015 ontstaan uit een fusie van PCBS De Gong Matendonk en PCBS De Gong Matengaarde. De school is gevestigd in een ruim en duurzaam gebouw in de groene wijk De Maten. Het schoolgebouw is recent uitgebreid met vijf lokalen en geheel gerenoveerd.

De onderbouw

Het achterste deel van de school is voor de peuters en kleuters. Zij hebben een eigen speelplein en een eigen ingang. Ook hebben zij een gymlokaal tot hun beschikking. We vinden het belangrijk dat de ruimte voor onze jongste kinderen veilig en overzichtelijk is. Daarom is het achterste deel van de school afgeschermd met een tussendeur.

Rondom de grote hal

Door deze tussendeur kom je aan de voorkant van de school in de grote hal. Dit gedeelte van de school is voor de middenbouw. Hier is ook de hoofdingang van de school. De hal wordt door de leerlingen gebruikt voor zelfstandig werken of voor verwerking achter de computer. In de hal is ook een groot podium, dat we onder andere gebruiken bij onze vieringen en de afsluitingen van de Talentenmiddagen.

 

De verdieping

Met de trap of de lift naar boven kom je bij de lokalen van de bovenbouw en bij de leslokalen van Markant. Ook hier zijn plekken voor zelfstandig werken gecreëerd. Er is geen aparte computerruimte, omdat de kinderen van de bovenbouw met tablets werken. Naast de lokalen is er een schoolbibliotheek. De vide verbindt de bovenverdieping met de benedenverdieping.

Veel ruimte

Het gebouw beschikt verder nog over een handvaardigheidslokaal en een ruimte voor buitenschoolse opvang. Het plein aan de voorkant van de school biedt veel speelmogelijkheden. Daarnaast maken we ook gebruik van het grote veld naast de school. Voor de gymlessen van groep 3 t/m 8 gaan we naar de gymzaal aan de Steenhouwersdonk.