Nieuwsoverzicht

 • 7-11-2020

  Spelend leren op Peutergroep De Gong

  We gaan weer een extra morgen open!

  Kom je proef spelen?

  Bekijk de flyer of advertentie van de Peutergroep voor meer informatie.

  Naast de maandag- dinsdag- en donderdag kunt u nu ook op woensdagmorgen gebruik maken van de Peutergroep. Onze opvangtijden sluiten aan op de schooltijden. Op maandag, dinsdag en donderdag tot 13.00 of 14.30 uur en op woensdag tot 12.30 uur.

  Lees meer
 • 6-11-2020

  Tiny Forest

  In november 2021 hebben we met alle kinderen van onze school onze eigen Tiny Forest geplant op het speelveld naast de school. 

  Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

  • Een Tiny Forest stimuleert biodiversiteit: het bos van 200 m2 bestaat uit veel verschillende soorten bomen. Deze bomen trekken weer insecten en vogels aan.
  • Het bos brengt natuurbeleving dichterbij. De afstand tussen mens en natuur is groter dan ooit. Een Tiny Forest voor de deur prikkelt de nieuwsgierigheid en geeft mensen de kans om de natuur in de eigen leefomgeving te ontdekken en daarover te leren.
  • De aanleg van Tiny Forests vergroot de waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit, en gaat hittestress tegen.
  • Tot slot heeft een bos een positief effect op de gezondheid: meer natuur in de buurt kan zorgen voor minder stress en stressgerelateerde klachten.
  Lees meer
 • 5-11-2020

  Muziek op schoot

  Voor (groot) ouders en kinderen van 0-4 jaar.

  Voor aanmelden en meer informatie: ellenstarmans@gmail.com

  06-294 519 68

  Lees meer
 • 4-11-2020

  Parro

  Parro: het nieuwe platform voor oudercommunicatie 

  Sinds enige tijd gebruiken we op onze school het nieuwe digitale communicatieplatform Parro.   

  Waarom Parro? 
  De koppeling tussen Parro en ons leerlingsysteem Parnassys maakt communicatie over uw kind via dit platform erg makkelijk. Via Parro kunnen we u gemakkelijker en altijd op de hoogte houden, kunnen we in een veilige en afgeschermde omgeving leuke momenten en foto’s delen en hebben we de ruimte om zaken als gesprekken, uitjes, ouderavonden, et cetera gemakkelijk te organiseren met u als ouder.

  Account maken 
  U hebt als ouder een mail ontvangen waarin precies staat hoe u een account aanmaakt. Ook vindt u in deze mail een koppelcode die u nodig heeft voor het goed koppelen van uw account aan die van de leerkracht en klas. De Parro app kunt u downloaden via de Apple Store en Google Play. Voor gebruik van de app via Windowstelefoons en de computer, bekijk dan: talk.parro.com 

  Vragen 
  Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden binnen de app? Lees dan meer in het digiduifbericht die wij u stuurden of kijk op parro.education/ouders/ of  
  parro.education/vragen-voor-ouders. Komt u er dan nog niet uit? Neem dan contact op met de leerkracht van uw kind.  

  Lees meer
 • 2-11-2020

  SOZKA

  De Stichting Onderwijs aan Zieke Kinderen Apeldoorn (SOZKA) verzorgt onderwijs voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of thuis worden verpleegd. SOZKA werkt samen met Onderwijs Zieke Leerlingen IJsselgroep.

  Uw kind komt in aanmerking voor onderwijs thuis als uw kind leerplichtig is en het in verband met ziekte (voorlopig) niet naar school kan. Het onderwijs wordt gegeven door onderwijsbevoegde vrijwilligers.

  Wanneer dit voor uw kind geldt kunt u samen met de groepsleerkracht of intern begeleider van onze school contact opnemen met SOZKA. SOZKA heeft altijd nauw contact met de school. Meer informatie vindt u op: www.sozka.apeldoorn-onderwijs.nl

  Lees meer