Schoolkeuze

Het kiezen van een peutergroep of een basisschool die past bij uw kind, is één van de belangrijkste keuzes die je als ouders maakt. Daarbij is de sfeer op school belangrijk. De identiteit en de onderwijsvisie van de school moet aansluiten bij wat u belangrijk vindt en het onderwijs moet kwalitatief goed, eigentijds en inspirerend zijn. 

Onderwijs van nu!

U staat er tijdens het schoolkeuzeproces voor uw kind misschien niet zo bij stil, maar onderwijs is veranderd. Geen krijtborden meer, maar smart tv borden. Geen saaie zwart-wit boekjes meer, maar laptops om mee te werken in de klas. Klassikaal lesgeven doen we nog steeds, maar er veel aandacht voor samenwerken, verschillende leerstijlen en we streven naar ontwikkelen op eigen niveau. 

 

Typisch De Gong

Basisscholen bieden kinderen in de breedte ook veel meer aan dan vroeger. Elke school legtdaarbij accenten op andere plekken. Binnen het opvoedkundig klimaat van de school, hoe het onderwijs er uit ziet, hoe de sfeer is of hoe de school zich opstelt ten opzichte van de maatschappij en u als ouders. Typisch De Gong is de aandacht voor de creatieve vakken, IPC, de coöperatieve structuren en de Kanjertraining. 

 

Nieuwsgierig geworden?

Los van de Open dagen ben u te allen tijden van harte welkom om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding met de directie van de school.

Contact